261

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system28-11-2019
  • Read count238
  • Date of publication26-03-2018
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages58-62
Tags
Русский

Были  разработан  новые  виды  виноградных  продуктов  из  корнеплодов  и 
топинамбура, пищевых добавок для пациентов с сахарным диабетом, расширены 
ассортимента продуктов питания, улучшен показатели качества, питательные и 
биологические ценности, а также разработана технология приготовления джема. 

Tags
English

There were  developed  of  new  types  of  grape  products  from  root  vegetables  and 
topinambour  (earth  apple),  dietary  supplements  for  patients  with  diabetes  mellitus, 
expansion  of  food  assortment,  quality  indicators,  nutritional  and  biological  values,  as 
well as technology for cooking of jam was developed. 

Tags
Author name position Name of organisation
1 Qanoatov X.. NamQI
2 Abdullayeva B.T. NamMTI
3 Boqiyeva D.. NamMTI
Name of reference
1 N.A.Dalikova.720 luchshix kulinarnix retseptov dlya diabetika. Vkusno I caxar pod kontrolem. Moskva.2013 g.
2 G.A.Kizima.Varen’ya,djem,povidlo. Luchshie retsept sladosteyizvashego urojaya. 2016g. Mockva. Izdatel-AST.
3 Balashov E.A. Sabzavotchilik. 1998 y. Toshkent. fan nashiriyoti. 218 6.
Waiting