Spicy pepper is a vitamin-rich vegetable that is native to Central and South America. It is cultivated as a flavoring plant in the warm and tropical climate of the world. In Uzbekistan, spicy and sweet peppers are cultivated. The fruit of spicy species is used as a spicy product to prepare a variety of meals, particularly oriental dishes (in the Caucasus and Central Asia).
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Nizomov R.. | қ.х.ф.д. | СПЭКИТИ |
2 | Xushvaqtov N.. | таянч докторант | СПЭКИТИ |
3 | Sheraliyev J.. | кичик илмий ходим | СПЭКИТИ |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Азимов Б.Б. Подбор сортов, установление оптимальных сроков и схем посадки растений перца острого в Узбекистане. Диссертация (PhD). – Тошкент, 2017. – 120 С. |
2 | 2. Зуев В.И., Умаров А.А., Кодырходжаев А.К. Сорта перца. Уч. пособие. Интенсивная технология возделывания овощебахчевых культур и картофеля. – Т.: Мехнат, 1987. – С. 106-107. |
3 | 3. Қодирхўжаев О., Муҳамедов М.М., Меджитов С.М. Томатдош сабзавотларни етиштириш технологияси // Сабзавот экинлари етиштириш технологияси (маъруза матнлари). – Тошкент, 2000. – 39-41 б. |