402

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system03-12-2019
  • Read count363
  • Date of publication22-11-2019
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages53-54
Tags
English

Spicy pepper is a vitamin-rich vegetable that is native to Central and South America. It is cultivated as a flavoring plant in the warm and tropical climate of the world. In Uzbekistan, spicy and sweet peppers are cultivated. The fruit of spicy species is used as a spicy product to prepare a variety of meals, particularly oriental dishes (in the Caucasus and Central Asia).
 

Tags
Author name position Name of organisation
1 Nizomov R.. қ.х.ф.д. СПЭКИТИ
2 Xushvaqtov N.. таянч докторант СПЭКИТИ
3 Sheraliyev J.. кичик илмий ходим СПЭКИТИ
Name of reference
1 1. Азимов Б.Б. Подбор сортов, установление оптимальных сроков и схем посадки растений перца острого в Узбекистане. Диссертация (PhD). – Тошкент, 2017. – 120 С.
2 2. Зуев В.И., Умаров А.А., Кодырходжаев А.К. Сорта перца. Уч. пособие. Интенсивная технология возделывания овощебахчевых культур и картофеля. – Т.: Мехнат, 1987. – С. 106-107.
3 3. Қодирхўжаев О., Муҳамедов М.М., Меджитов С.М. Томатдош сабзавотларни етиштириш технологияси // Сабзавот экинлари етиштириш технологияси (маъруза матнлари). – Тошкент, 2000. – 39-41 б.
Waiting