12

Ushbu maqolada Andijon viloyati Izboskan tumanida joylashgan Akademik Maxmud Mirzayev nomidagi
bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti Andijon ilmiy tajriba stansiyasi markaziy dala maydonida
yеtishtirilgan maymunjon (Rubus fruticosus) navlarining mevalarining tarkibidagi umumiy qand, quruq, moddalar va kislotalilik
darajasini taqsimlanishi tadqiq qilindi.

  • Web Address
  • DOI10.63241/2025ms230akhv
  • Date of creation in the UzSCI system 22-10-2025
  • Read count 12
  • Date of publication 15-10-2025
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages83-85
Ўзбек

Ushbu maqolada Andijon viloyati Izboskan tumanida joylashgan Akademik Maxmud Mirzayev nomidagi
bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti Andijon ilmiy tajriba stansiyasi markaziy dala maydonida
yеtishtirilgan maymunjon (Rubus fruticosus) navlarining mevalarining tarkibidagi umumiy qand, quruq, moddalar va kislotalilik
darajasini taqsimlanishi tadqiq qilindi.

Русский

В данной статье изучено распределение общего сахара, сухого вещества, веществ и уровень
кислотности в плодах сортов рубуса кустистого, выращенного на центральном поле Андижанской научно-опытной
станции Научно-исследовательского института садоводства, виноградарства и виноделия имени академика Махмуда
Мирзаева, расположенного в г. Изучен Избосканский район Андижанской области.

English

 In this article, the distribution of total sugar, dry matter, substances and acidity levels in the fruits of rubus fruticosus
varieties grown in the central field of Andijan Scientific Experimental Station of Akademik Makhmud Mirzaev Scientific
Research Institute of Horticulture, Viticulture and Winemaking, located in Izboskan district of Andijan region, was studied.

Author name position Name of organisation
1 Abdullayeva H.R. “Meva, rezavor mevalar seleksiyasi va nav oʼrganish” bo’lim boshlig’i, q.x.f.d., professor Akademik Mahmud Mirzayev nomidagi bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti
2 Berdaliyev X.. tayanch doktorant Akademik Mahmud Mirzayev nomidagi bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti
Name of reference
1 1. Е.В Володина. Программа и методика сортоизучения плодовых, ягодных и орехоплодных культур. / – Орел: изд-во ВНИИСПК, 1999. – С. 351-354
2 2. А.И.Ермаков Метод биохимического исследований растений
3 3. Р.М.Абдуллаев, С.И.Ягудина. - Томорқа майдонларида резавор мевачилик. Мехнат Тошкент 1989 й
4 4. Е.Кадочникова, . Товароведная характеристика плодов дикорастуҳей и култивируемой ежевики и продуктов ее переработки. Автореферат диссертатсии Новосибрск, (2007)
5 5. www.Rubus fructocus.com
Waiting