229

Мазкур мақолада прагматонимларнинг ўзбек гастрономик олам мил-лий манзарасидаги когнитив хусусиятлари таҳлил қилинган. Ўзбек гастромик дисскурси семантик майдонида энг кўп ишлатиладиган глюттоник прагматонимларнинг турлари ва лингвистик хусусиятлари ўрганилган. Прагматонимларнинг  умумий гастрономик олам миллий манзарасига интеграллашиши бўйича хулосалар берилган

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 24-12-2019
  • Read count 221
  • Date of publication 31-05-2018
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages32-36
Ўзбек

Мазкур мақолада прагматонимларнинг ўзбек гастрономик олам мил-лий манзарасидаги когнитив хусусиятлари таҳлил қилинган. Ўзбек гастромик дисскурси семантик майдонида энг кўп ишлатиладиган глюттоник прагматонимларнинг турлари ва лингвистик хусусиятлари ўрганилган. Прагматонимларнинг  умумий гастрономик олам миллий манзарасига интеграллашиши бўйича хулосалар берилган

Русский

В данной статье анализируются когнитивные признаки прагматони-мов в узбекской гастрономической картине мира. Проанализированы типы и лингвисти-ческие свойства  часто употребляемых глюттонических прагматонимов в семантичес-ком поле гастрономического дискурса в узбекском языке. Дан ряд заключений по инте-грации прагматонимов к общей гастрономической картине мира.

English

In the article cognitive features of pragmatonims in Uzbek gastronomic world picture have been analyzed. Main types of pragmatonims in semantic field and their lin-guistic peculiarities have been reconsidered as well. Conclusions in accordance with integra-tion of gastronomic picture of the world have been given.

Author name position Name of organisation
1 Odilova G.. Dotsent UrDU
Name of reference
1 Ш.С.Сирожиддинов. Бадиий таржима асослари. Тошкент, “Мумтоз сўз”, 2011, 29-бет.
Waiting