661

Мақолада ўсишни бошқарувчи моддаларнинг узумни уруғсиз
"Тарнау" навига таъсири бўйича тадқиқот натижалари кел-
тирилган. Узумнинг "Тарнау" навига гиббереллин 100 мг/л кон-
центрацияси билан ишлов берилганда энг юқори қўшимча
ҳосил олинди. Гибберллинни энг кам меъёридаги 25 мг/л кон-
центрациясининг таъсири унча юқори бўлмади. Гиббереллин
дропп билан биргаликда қўлланилганда синергетик таъсири
аниқланмади.

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 06-01-2020
  • Read count 611
  • Date of publication 05-04-2019
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages45-47
Tags
Ўзбек

Мақолада ўсишни бошқарувчи моддаларнинг узумни уруғсиз
"Тарнау" навига таъсири бўйича тадқиқот натижалари кел-
тирилган. Узумнинг "Тарнау" навига гиббереллин 100 мг/л кон-
центрацияси билан ишлов берилганда энг юқори қўшимча
ҳосил олинди. Гибберллинни энг кам меъёридаги 25 мг/л кон-
центрациясининг таъсири унча юқори бўлмади. Гиббереллин
дропп билан биргаликда қўлланилганда синергетик таъсири
аниқланмади.

Tags
Русский

В настоящей статье представлены результа-
ты экспериментов влияние регуляторов роста на бессемян-
ные сорт винограда Тарнау. Наибольшая прибавка урожая по-
лученаприобработки гиббереллином в концентрации 100 мг/л.
Более низкие концентрации 25 мг/л оказали небольшое влияние
на урожай. При совместном применении гиббереллина с дроп-
пом10 мг/л синергетический эффект не выявлен.

Tags
English

This article presents the results of experiments on the
effect of growth regulators on the seedless Tarnau grape variety. The
greatest yield increase was obtained by treatment with gibberellin
at a concentration of 100 mg / l. Lower concentrations of 25 mg / l
had little effect on yield. With the combined use of gibberellin with a
drop of 10 mg / l, no synergistic effect was detected.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Fayziyev J.. қ.х.ф.н.,доцент Академик Махмуд Мирзаев номидаги БУ ва ВИТИ
Name of reference
1 1. Агафонов Н.В., Смирнов С.К., Саленков С.Н. Особенности роста и плодоношения винограда Кишмиш черный при обработке растений гибберелловой кислотой и тидиазуроном // Изв. ТСХА. - 1989. – Вып. 2. – с. 109-117.
2 2. Журавель М.С., Милованова Л.В., Фролов А.И. Действие гиббереллина на развитие ягод вино- града // Виноделие и виноградарство СССР. – 1960. - № 3. – с. 33-38.
3 3. Фролов А.И., 1961;Фролов А.И. Влияние растворов гиббереллина на плодоношение сортов ви- нограда // Вопросы виноградарства и виноделия. – М.: Сельхозиздат. – 1961. – с. 27-31.
4 4. Смирнов К.В., Перепелицина Е.П. О влиянии гиббереллина на бессемянные сорта винограда и продукты их переработки // Физиология растений. – 1965. – Т. 12. - № 2. – с. 306-312.
Waiting