Ушбу мақолада “Новвот” чиқиндиси бўлган шакар қиѐмини
активланган кўмир иштирокида тозалаш технологияси берилган.
The article includes the technology of purifying sugar syrup, the residue of
“Sugar candy” with the help of activated carbon.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Sharipov P.R. | o'qituvchi | UrDU |
2 | Jumaboyeva M.A. | talaba | UrDU |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | Бугаенко И. Ф. Общая технология отрасли. Научные основы технологии сахара / И. Ф. Бугаенко, В. И. Тужилкин/. СПб.: Гиорд, 2007. 215 с. |
2 | Сапронов А.Р. Технология сахарного производства. Москва: “Агропромиздат”, 1986. С. 98-103. |
3 | Рустамов А. Восточные сладости и другие сахаристые кондитерские изделия. Ташкент. 1965. |
4 | Petrov N., Budinova T., Razvigorova M., Ekinci E., Yardim F., Minkova V. Preparation and characterization of carbon adsorbents from furfural // Carbon. 2000. V. 38. № 15. P. 2069- 2075. |
5 | https://ru.wikipedia.org |
6 | https://en.wikipedia.org |