332

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 17-03-2020
  • Read count 327
  • Date of publication 07-10-2019
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages5
Tags
English

The article presents a mathematical model of the process of drying apricot, describing the patterns of movement of moisture and temperature through the layers of the dried material. It is theoretically substantiated that the specific volumetric power of the source when drying an apricot with infrared radiation is largely dependent on the thermoradiation properties of the wet material, as well as on the spectral energy distribution, in the spectrum of infrared radiation.

Name of reference
1 1. Лыков А.В., Михайлов Ю.А. Теория тепло и массопереноса. -М.-Л: Госэнергоиздат, 1983.- 535с.
2 2. Гинзбург А.С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности. –М.: Пищевая промышленность, 1986.-376с.
3 3. Гинзбург А.С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов. -М.: Пищевая промышленность,1973.-528с
4 4. Лыков А.В. Явление переноса в капиллярно-пористых телах. –М.:ГИТТЛ, 1978.-296с
5 5. https://www.journals.elsevier.com/international-journal-of-heat-and-mass-transfer
Waiting