261

Мақолада топинамбур илдиз меваси таркибида оқсиллар, пектин, аминокислоталар, органик ва ёғ кислоталари аниқланган. Ажратиб олинган пектин моддалари намуналарининг физик-кимёвий хоссалари титрометрик ва вискозиметрик ҳамда бошқа усулларида ўрганилган. Шу билан бирга пектин моддасини уронид таркиби 85 % га эгалиги кучли кислотали шароитда  ажратиб олинган пектиннинг нисбатан тозалиги тажриба асосида баён этилган.

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 26-08-2022
  • Количество прочтений 0
  • Дата публикации 14-10-2020
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы161-162
Ўзбек

Мақолада топинамбур илдиз меваси таркибида оқсиллар, пектин, аминокислоталар, органик ва ёғ кислоталари аниқланган. Ажратиб олинган пектин моддалари намуналарининг физик-кимёвий хоссалари титрометрик ва вискозиметрик ҳамда бошқа усулларида ўрганилган. Шу билан бирга пектин моддасини уронид таркиби 85 % га эгалиги кучли кислотали шароитда  ажратиб олинган пектиннинг нисбатан тозалиги тажриба асосида баён этилган.

Русский

В статье определяются белки, пектин, аминокислоты, органические и жирные кислоты в корне топинамбура. Физико-химические свойства выделенных образцов пектина изучены титрометрическим, вискозиметрическим и другими методами. Экспериментально описана относительная чистота пектина, выделенного в сильнокислой среде с содержанием уронида 85% от пектинового вещества.

English

This article identifies the proteins, pectin, amino acids, organic and fatty acids in Jerusalem artichoke root. The physicochemical properties of the isolated pectin samples were studied by titrometric, viscometric, and other methods. 
However, the relative purity of pectin isolated in a strongly acidic medium with an uronid content of 85% of the pectin substance was experimentally described.

Имя автора Должность Наименование организации
1 Abdullayeva S.. 2 Namangan state university
2 Maatqulova S.. 1 Fergana State University
3 Dehqonov R.. 3 Namangan state university
Название ссылки
1 1. S.E.Harding at al. Molecular weight Determination of Polysaccarides. Biochem J. 1984, 219, p. 69-150.
2 2. Sandford P.A. at al. The Polysaccarides. Academic Press, New York, 1983, V.2, p.411- 490,
3 3. Пектин. Методы контроля в пектиновом производстве / И.И.Нелина [и др.] . Киэв, 1992. 113 с.
4 4. Донченко Л.В. Tehnology of pectin and pectin producties. Dehli, 2000. 225 п.
В ожидании