В статье выявлены распространение основных болезней встречающиеся на остром перце в условиях Узбекистана фузариоз - Fusarium sp, фитофтороз - Phytophthora capsici, альтернариоз - Alternaria sp. и серая гниль - Botrytis cinerea степени их заражения, повреждения видовой состав и эффективных новых фунгицидов в борьбе с ними.
The sitat revealed the spread of the main diseases found on hot peppers in the conditions of Uzbekistan Fusarium - Fusarium sp, late blight - Phytophthora capsici, Alternaria sp. and gray mold - Botrytis cinerea, the extent of their infestation, damage to the species composition and effective new fungicides against them.
№ | Muallifning F.I.Sh. | Lavozimi | Tashkilot nomi |
---|---|---|---|
1 | Bobobekov Q.. | б.ф.н. | Ўсимликлар карантини илмий-тадқиқот маркази |
2 | Misirova S.. | етакчи мутахассис | Ўсимликлар карантини илмий-тадқиқот маркази. |
№ | Havola nomi |
---|---|
1 | 1. Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2018 йил 27 январ 62-сонли “Республикада хориж тажрибаси асосида аччиқ қалампир етиштиришни кўпайтириш чора-тадбирлари тўғрисида”ги Қарори. |
2 | 2. Котикова Г.Ш., Алексеева С.П. Методические указания по государственным испытаниям фунгицидов, антибиотиков и протравителей семян сельскохозяйственных культур. – Москва, 1985. – С. 106–108. |
3 | 3. Хўжаев Ш. Т. Инсектицид, акарицид, биологик фаол моддалар ва фунгицидларни синаш бўйича услубий кўрсатмалар II нашри. - Тошкент. 2004. 91-б. |
4 | 4. Maga J. A. Capsicum. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 6:177±199; 1975 Ochoa-alejo, N and Ramirez-malagon, R. 2001. In vitro chili pepper biotechnology. In Vitro Cellular Developmental Biology-Plant, vol. 37, no. 6, p.701-729., 1995). |
5 | 5. Osuna-Garcia, J.A., Wall, M.W., Waddell, C.A., 1998. Endogenous levels of tocopherols and ascorbin acid during fruits ripening of New Mexican- type chilli (Capsicum annuum L.) cultivars. Journal of Agricultural and Food Chemistry 46(12): 5093-5096. |
6 | 6. Martin, A., Ferreres, F., Tomas Barberan, F.A., Gil, M., 2004. Characterisation and quantization of antioxidant constituents of sweet pepper (Capsicum annuum L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(12): 3861-3869. |