21

Maqolada sarimsoqpiyoz va piyozning boy kimyoviy tarkibi, shuningdek vitaminlari ,flavonoidlari sarimsoqpiyozdagi allisin piyoz tarkibidagi kversetin kabi biologik faol komponentlari ularning shifobaxsh xususiyatlarini kuchaytirishi va organizmdagi turli kasalliklarni xalq tabobati usulida oldini olish va davolash to`g`risida ma`lumotlar keltirilgan

  • O'qishlar soni 21
  • Nashr sanasi 01-06-2024
  • Asosiy tilO'zbek
  • Sahifalar183-187
Ўзбек

Maqolada sarimsoqpiyoz va piyozning boy kimyoviy tarkibi, shuningdek vitaminlari ,flavonoidlari sarimsoqpiyozdagi allisin piyoz tarkibidagi kversetin kabi biologik faol komponentlari ularning shifobaxsh xususiyatlarini kuchaytirishi va organizmdagi turli kasalliklarni xalq tabobati usulida oldini olish va davolash to`g`risida ma`lumotlar keltirilgan

English

The article presents the rich chemical composition of garlic and onions, as well as vitamins, garlic flavonoids allicin garlic contains information that biologically active components of onions, such as quercetin, enhance their healing properties, as well as the prevention and treatment of various diseases ofthe body with folk remedies

Русский

В статье представлен богатый химический состав чеснока и лука, а также витамины ,флавоноиды чеснока аллицин в чесноке содержится информация о том, что биологически активные компоненты лука, такие как кверцетин, усиливают их целебные свойства, а также о профилактикеи лечении различных заболеваний организма народными средствам

Muallifning F.I.Sh. Lavozimi Tashkilot nomi
1 Mamatkulova O.O. o’qituvchi Andijon qishloq ho`jaligi va agrotexnologiyalar instituti
Havola nomi
1 1.Asqarov I.R. Tabobat qomusi.-Т.: "Mumtoz so’z". –2019. –B. 1142.2.Emily A., Wilson B.Antioxidant, anti-inflammatory, and antimicrobial properties of garlic and onions. /Nutrition & Food Sciensce. 37(3):178-1833.КонстантиновЮ. Лечение луком. От атеросклероза, гипертонии, диабета, отита, простуды.-М.:«Центрполиграф». –2018. –110 с.4.ПриходькоА.Луковая Шелуха. Лечение от 100 болезней. -М.:АСТ. –2012. –102с.5.Philipp W.Simon,USDA,ARS,Vegetable Grops Research Unit, Department of Horticulture, University of Wisconsin, Madison, WI 53706
Kutilmoqda