388

Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби, 
агротехникаси  тўғрисида  қисқача  тўхталиб  ўтилган.  Шунингдек,  турп  инсон  организмидан  заҳарли 
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган. 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 09-08-2022
  • Read count 0
  • Date of publication 28-10-2017
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages29-31
Ўзбек

Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби, 
агротехникаси  тўғрисида  қисқача  тўхталиб  ўтилган.  Шунингдек,  турп  инсон  организмидан  заҳарли 
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган. 

Русский

 В  статье  рассмотрены  агротехника редьки,  её  химический  состав  и  вкусовые качества, а  также  в 
ней утверждается что редька выводит из организма человека вредные вещества, приводятся мероприятия 
по агротехнике редьки.  

English

Briefly,  we  consider  agrotechnic,  radish  plants,  it’s  chemical  composition  and  taste.  And  also  radish  removes 
harmful substances from the human body. The measures for conducting agrochemical works are considered. 

Author name position Name of organisation
1 Mamatqulova S.. 1 Ferghana State University
Name of reference
1 1. Зуев В.И., Абдуллаев А.Г. Сабзавот экинлари ва уларни етиштириш технологияси ‒ T.: Ўзбекистон, 1997.
2 2.Останақулов T. Э. Сабзавот экинлари етиштириш технологиясидан амалий машғулотлар. ‒T., 2001.
3 3.Остонақулов T.Э. Сабзавот етиштириш технологияси. ‒T., 2001.
Waiting