Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби,
агротехникаси тўғрисида қисқача тўхталиб ўтилган. Шунингдек, турп инсон организмидан заҳарли
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган.
Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби,
агротехникаси тўғрисида қисқача тўхталиб ўтилган. Шунингдек, турп инсон организмидан заҳарли
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган.
В статье рассмотрены агротехника редьки, её химический состав и вкусовые качества, а также в
ней утверждается что редька выводит из организма человека вредные вещества, приводятся мероприятия
по агротехнике редьки.
Briefly, we consider agrotechnic, radish plants, it’s chemical composition and taste. And also radish removes
harmful substances from the human body. The measures for conducting agrochemical works are considered.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Mamatqulova S.. | 1 | Ferghana State University |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Зуев В.И., Абдуллаев А.Г. Сабзавот экинлари ва уларни етиштириш технологияси ‒ T.: Ўзбекистон, 1997. |
2 | 2.Останақулов T. Э. Сабзавот экинлари етиштириш технологиясидан амалий машғулотлар. ‒T., 2001. |
3 | 3.Остонақулов T.Э. Сабзавот етиштириш технологияси. ‒T., 2001. |