516

Мақолада маҳаллий буғдой донларидан навли ун тортишда, донларнинг физик-кимёвий сифат кўрсаткичлари муҳим аҳамиятга эгалигини ҳисобга олиб, маҳсулот чиқиши ва сифати уларга боғлиқлиги ўрганилди.

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 22-08-2022
  • Read count 0
  • Date of publication 20-05-2020
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages150-152
Ўзбек

Мақолада маҳаллий буғдой донларидан навли ун тортишда, донларнинг физик-кимёвий сифат кўрсаткичлари муҳим аҳамиятга эгалигини ҳисобга олиб, маҳсулот чиқиши ва сифати уларга боғлиқлиги ўрганилди.

Русский

В статье исследуется значение физико-химических характеристик качества злаков при производстве пшеничной муки из местных сортов пшеницы, а также зависимость от них  выхода и качества продукции.

English

The article explores the importance of the physical and chemical quality characteristics of cereals in the production of wheat flour from local wheat, and the dependence on the output and quality of the grain.

Name of reference
1 1. Хдитов Р.А., Зупаров Р.И., Раджабова В.Э., Шукуров З.З. Дон ва дон маҳсулотларининг сифатини баҳолаш ҳамда назорат қилиш − Т.: “Университет”, 2000.
2 2. Адизов Р.Т.. Дон ва дон маҳсулотларини сақлаш технологияси – Т.: Фан, 2012.
3 3. Усманов Б.С., Ш.М.Умурзакова. Сақлашга қабул қилинадиган доннинг таркиби ва хусусиятларига таъсир қиладиган омиллар // Сборник материалов I Международной научно-практической конференции «Актуальные проблемы внедрения инновационой техники и технологий на предприятиях по производству строительных материалов, химической промышленности и в смежных отраслях». 1-том, − Фергана: 2019.
Waiting