В данной статье приводятся результаты научного и практического анализа свойств хранения сорта винограда “Тайфи” в период хранения, упакованного различными способами защитными листами винограда в установленной температуре, где относительная влажность может варьироваться и повлиять на цвет ягод, появлению грибковых повреждений и на ряд других качественных характеристик при хранении продукции.
This article describes the results of scientific and practical analysis of the storage properties of the Tayfi grapevariety packed with different grape guard sheet at the same temperature, relative humidity for the same period of time and changes in product color, taste, fungal damage and a number of other quality characteristics during storage.
№ | Muallifning F.I.Sh. | Lavozimi | Tashkilot nomi |
---|---|---|---|
1 | Abdusattorov B.. | доцент | ТошДАУ |
№ | Havola nomi |
---|---|
1 | 1. “Мева-сабзавотчилик соҳасида қишлоқ хўжалиги кооперациясини ривожлантириш чора-тадбирлари тўғрисида”ги Ўзбекистон Республикаси Президентининг қарори. Тошкент, 2019. |
2 | 2. Youssef K., Roberti S.R., (2014) Applications of salt solutions before and after harvest affect the quality and incidence of postharvest gray mold of “Italia” table grapes. Postharvest Biol. Technol. (87), 95-102. |
3 | 3.Lichter A., Zutahy Y., Kaplunov T., Lurie S. (2008) Evaluation of table grape storage in boxes with sulfur dioxide-releasing pads with either an internal plastic liner or external wrap. HortTechnology, 18 (2), 206-214 |
4 | 4. Allan R., Sergio R., Saeed A, Muhammad Sh., Osmar J. (2018) Postharvest techniques to prevent the incidence ofbotrytis mold of ‘BRS Vitoria’ seedless grape undercold storage. Horticulturae MDPI, 18 (4,17) 1-11. |
5 | 5. Saeed A., Sergio R., Allan R., Muhammad Sh., Osmar J. (2018) Effects of different sulfur dioxide pads on Botrytismold in ‘Italia’ Table grapes under cold storage. Horticulturae MDPI, 18 (4,29) 1-13. |
6 | 6. Osmar J. Khamis Y., Koyama R., Saeed A., Allan R., (2019) control of gray mold on clamshell-packaged‘Benitaka’ table grapes using sulphur dioxide padsand perforated liners. pathogens MDPI, 8, (271) 1-14. |