355

Мақолада маҳаллий ишлаб чиқарувчилар томонидан тайѐрланадиган мева шарбатларини сертификатлаш масалалари ва анализ услублари муҳокама этилган ҳамда Фарғона вилоятида етиштириладиган олма навлари таркибидаги аскорбин кислота миқдори тажриба асосида аниқланган.

  • Internet havola
  • DOI
  • UzSCI tizimida yaratilgan sana13-08-2022
  • O'qishlar soni0
  • Nashr sanasi02-03-2019
  • Asosiy tilO'zbek
  • Sahifalar17-20
Ўзбек

Мақолада маҳаллий ишлаб чиқарувчилар томонидан тайѐрланадиган мева шарбатларини сертификатлаш масалалари ва анализ услублари муҳокама этилган ҳамда Фарғона вилоятида етиштириладиган олма навлари таркибидаги аскорбин кислота миқдори тажриба асосида аниқланган.

Русский

В статье приведены и обсуждены требования, предъявляемые государственными стандартами Республики Узбекистан к фруктовым сокам, а также приведены результаты анализа для определения содержания аскорбиновой кислоты в различных сортах яблок, выращиваемых в Ферганской области 

English

The article presents and discusses the requirements of state standards of the Republic of Uzbekistan for fruit juices, as well as the results of determining the amount of ascorbic acid in various sorts of apples grown in the Fergana region.

Havola nomi
1 1. ―Mahsulotlarni sertifikatlashtirish tartibini soddalashtirishga doir qo’shimcha chora-tadbirlar to’g’risida―. Vazirlar Mahkamasining 06.07.2004 yildagi 316 – sonly qarori.
2 2. Соки плодовые и ягодные концентрированные. ГOСT 18192-72; Сок яблочный концентрированный и напитки, содержащие яблочный сок. ГOСT 51440-99.
3 3. Mirzoxidov J., MirzoxidovO.Tog’ yonbag’ridagi bog’lar. –T. Mehnat, 1988.
4 4. Девис М., Остин Дж., Патридж Д. Витамин С. Химия и биохимия. -М.: Мир, 1999.
5 5. Колесников П. Яблоня и груша. -М.: Урожай, 1985.
Kutilmoqda