103

Ushbu ish yangi instrumental usul va yangi ko‘rsatkichdan foydalangan holda dondan non va non mahsulotlarini ishlab chiqarishning butun texnologik zanjiri bo‘ylab “Kartoshka tayyoqcha kasalligi” qo‘zg‘atuvchilari tomonidan don va don mahsulotlarining zararlanganligini baholashdagi sifatlarini balki miqdoriy obyektiv va ishonchli baholashni ta’minlaydi. Ushbu maqolada spora hosil qiluvchi “Bacillus subtilis” bakteriyalarining fermentativ faolligi o‘zaro bog‘liqligi qonuniyatlarini aniqlashda ‘‘kartoshka kasalligi” namoyon bo‘lishida uning 1 g da mikrobiotaning 107 dan 109 KOE/g gacha bo‘lgan tajriba-ishlab chiqarish tadqiqotlari natijalar keltirilgan.

  • Internet havola
  • DOI
  • UzSCI tizimida yaratilgan sana 03-06-2024
  • O'qishlar soni 103
  • Nashr sanasi 25-12-2023
  • Asosiy tilO'zbek
  • Sahifalar83-87
Ўзбек

Ushbu ish yangi instrumental usul va yangi ko‘rsatkichdan foydalangan holda dondan non va non mahsulotlarini ishlab chiqarishning butun texnologik zanjiri bo‘ylab “Kartoshka tayyoqcha kasalligi” qo‘zg‘atuvchilari tomonidan don va don mahsulotlarining zararlanganligini baholashdagi sifatlarini balki miqdoriy obyektiv va ishonchli baholashni ta’minlaydi. Ushbu maqolada spora hosil qiluvchi “Bacillus subtilis” bakteriyalarining fermentativ faolligi o‘zaro bog‘liqligi qonuniyatlarini aniqlashda ‘‘kartoshka kasalligi” namoyon bo‘lishida uning 1 g da mikrobiotaning 107 dan 109 KOE/g gacha bo‘lgan tajriba-ishlab chiqarish tadqiqotlari natijalar keltirilgan.

Muallifning F.I.Sh. Lavozimi Tashkilot nomi
1 Xoliqov Z.B. assistent Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti
2 Axmedov A.N. texnika fanlari doktori (DSc), professor, Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti
Havola nomi
1 [1] Авдиюк, Е.В. Очистка α-амилаз Aspergillus flаvus var. oryzae и Bacillus subtilis и их свойства / E. В. Авдиюк, Л.Д. Варбанец, Л.А, Сафронова, Е.С. Харкевич // Biotechnologia Acta – 2012. - №5. – 91-99 с
2 [2] Акопян, Л.А. Распространенность штаммов бактерий вида B. сereus / Л.А. Акопян, Э.Г. Африкян // Журн. эксп. и клин. медицины. – №5. – 1967. – Р.22.
3 [3] Аскалонов, С.Л. Пищевые заболевания, вызываемые спорообразующими аэробными бактериями Bac. Mesantericus и Bac. Cereus / С.Л. Аскалонов, А.И. Ильченко // Вопросы питания. – Киев: Госмедиздат УССР, 1962. – С.226-229.
4 [4] Ауэрман, А.Я. Технология хлебопекарного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.
5 [5] Афанасьева, О.А. Микробиологический контроль хлебопекарного производства / О.А. Афанасьева. – М.: Пищевая промышленность, 1976. -С. 113
6 [6] Афанасьева, О.В. Микробиология хлебопекарного производства [Текст] / О.В. Афанасьева; С.- Петерб. фил. Гос. НИИ хлебопекар. пром-ти (СПб Ф ГОСНИИХП), - СПб.: Береста, 2003. - 221с.
7 [7] Бакулов, И.А. Токсикоинфекции и токсикозы. Вопросы профилактики заболеваний / И.А. Бакулов, А.М. Смирнов, Д.А. Васильев // Ульяновск, УГСХА, 2004. – С.64 – 66.
8 [8] Берковски, Э.И. За круглым столом – о качестве хлеба в Киргизии // Хлебопродукты. – 1991. – №8. – С. 23-29.
9 [9] Билай. В.И. Основы общей микологии. – М:Вища школа, 1974. – 395 с.
10 [10]. Богатырева, Т.Г. Значение хлебопекарных дрожжей в технологии и микробиологическом заражении хлеба / Т.Г. Богатырева, И. Г. Белявская //Хлебопродукты.–2012.–№2.-С.56-59.
Kutilmoqda